Mijn menu aan de bovenkant

Recept Boeuf Stroganoff

Benodigd:

  • 400 gram lendebiefstuk.
  • 2 sjalotjes
  • 100 gram champignons
  • 60 gram boter
  • 3 eetlepels bouillon (of water)
  • 1 bekertje zure room (125 ml)
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 eetlepel cognac of wodka
  • Zout
  • Zwarte peper uit de molen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 mespunt paprikapoeder

Bereiding:

  1. Snijdt het vlees in plakjes van ongeveer driekwart centimeter dik, of laat de biefstukjes intact.
  2. Hak de sjalotten ragfijn en snijdt de schoongemaakte paddenstoelen in dunne plakjes.
  3. Schroei het vlees in de hete boter snel rondom dicht. Als het er al een beetje bruin uitziet, schep het vlees dan uit de pan en leg het op een schotel in de oven (100 graden Celsius).
  4. Fruit de ui en en champignons gedurende twee minuten en voeg er bouillon, zure room, tomatenketchup, cognac of wodka, zout en peper, het teentje knoflook, citroensap en de paprikapoeder bij. Roer alles op een laag pitje goed door elkaar.
  5. Leg het vlees in de saus (vergeet daarbij de uitgelopen sappen van het vlees niet!). Laat alles warm worden, maar zorg dat het niet aan de kook raakt.
  6. Serveer de Boeuf Stroganoff met gekookte rijst of gebakken aardappels en een gemende salade waarbij tomaat een hoofdrol speelt. Of kies als groente bijvoorbeeld snijboontjes of sperzieboontjes.