Mijn menu aan de bovenkant

Zalmfilet met kruidenroomkaas

Benodigdheden:

  • 4 stukken zalmfilet (150 g. elk)
  • 200 g peultjes
  • 200 g jonge geschrapte worteltjes
  • zout,peper
  • 375 g. voorgekookte krieltjes
  • 2 eetl. olijfolie
  • 4 eetl. witte wijn
  • 125 g. verse kruidenroomkaas

Bereidingswijze:

  1. Spoel de zalmfilets af onder de koude kraan en dep ze droog.
  2. Kruid ze naar smaak met zout en peper.
  3. Leg de zalmfilets in het midden van een grote magnetronschaal.
  4. Haal de peultjes af.
  5. Snijd de worteltjes in dunne plakjes.
  6. Leg de worteltjes, peultjes en de minikrieltjes door elkaar rond de zalmfilets, besprenkel met de olijfolie en de wijn.
  7. Dek de schaal af en zet de zalmschotel 12 minuten in de magnetron (400 W).
  8. Verdeel de roomkaas over de zalmschotel en zet het afgedekt nog 5 minuten in de magnetron.

Vistip: vervang de verse zalmfilet door zalmfilet uit de diepvries.

Wijntip: Alsace Riesling, zuivere, witte wijn. Gastronomische wijn bij uitstek.