Zalmfilet met kruidenroomkaas
Benodigdheden:
- 4 stukken zalmfilet (150 g. elk)
- 200 g peultjes
- 200 g jonge geschrapte worteltjes
- zout,peper
- 375 g. voorgekookte krieltjes
- 2 eetl. olijfolie
- 4 eetl. witte wijn
- 125 g. verse kruidenroomkaas
Bereidingswijze:
- Spoel de zalmfilets af onder de koude kraan en dep ze droog.
- Kruid ze naar smaak met zout en peper.
- Leg de zalmfilets in het midden van een grote magnetronschaal.
- Haal de peultjes af.
- Snijd de worteltjes in dunne plakjes.
- Leg de worteltjes, peultjes en de minikrieltjes door elkaar rond de zalmfilets, besprenkel met de olijfolie en de wijn.
- Dek de schaal af en zet de zalmschotel 12 minuten in de magnetron (400 W).
- Verdeel de roomkaas over de zalmschotel en zet het afgedekt nog 5 minuten in de magnetron.
Vistip: vervang de verse zalmfilet door zalmfilet uit de diepvries.
Wijntip: Alsace Riesling, zuivere, witte wijn. Gastronomische wijn bij uitstek.