Recept Monchou Taart
Benodigd:
- 1 pak Bastogne koekjes [250 gram].
- 75 a 100 gram margarine.
- 250ml slagroom
- 2 pakjes Monchou van 100 gram.
- 1 zakje vanille suiker
- 1 zakje klopvast slagroom versteviger.
- 125 gram witte basterdsuiker.
- 1 blikje jonkerfris vlaaivulling
Bereiding:
- Maal het pak Bastogne koekjes fijn in een keukenmachine.
- Smelt de boter in een pannetje.
- Vermeng de boter en de fijn gemalen koekjes zodat een geleiachtige massa ontstaat.
- Verspreid de massa van stap 3 op de bodem van een springvorm.
- Zet de springvorm ongeveer 15 a 20 minuten in een koelkast.
- Vermeng de basterdsuiker en de Monchou met een vork zodat een soepele massa ontstaat.
- Meng de vanillesuiker met de slagroom en klop de slagroom, meng tijdens het kloppen de klopvast.
- Meng het mengsel van stap 6 en stap 7 bij elkaar.
- Verdeel het over de bodem van de springvorm.
- Giet als laatste de vlaaivulling in de springvorm en verdeel dit.