Mijn menu aan de bovenkant

Recept Monchou Taart

Benodigd:

  • 1 pak Bastogne koekjes [250 gram].
  • 75 a 100 gram margarine.
  • 250ml slagroom
  • 2 pakjes Monchou van 100 gram.
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 zakje klopvast slagroom versteviger.
  • 125 gram witte basterdsuiker.
  • 1 blikje jonkerfris vlaaivulling

Bereiding:

  1. Maal het pak Bastogne koekjes fijn in een keukenmachine.
  2. Smelt de boter in een pannetje.
  3. Vermeng de boter en de fijn gemalen koekjes zodat een geleiachtige massa ontstaat.
  4. Verspreid de massa van stap 3 op de bodem van een springvorm.
  5. Zet de springvorm ongeveer 15 a 20 minuten in een koelkast.
  6. Vermeng de basterdsuiker en de Monchou met een vork zodat een soepele massa ontstaat.
  7. Meng de vanillesuiker met de slagroom en klop de slagroom, meng tijdens het kloppen de klopvast.
  8. Meng het mengsel van stap 6 en stap 7 bij elkaar.
  9. Verdeel het over de bodem van de springvorm.
  10. Giet als laatste de vlaaivulling in de springvorm en verdeel dit.