Mijn menu aan de bovenkant

Pepernoten

Ingredienten

Voor tenminste 30 pepernoten

  • 200 gr. bloem
  • ½ theel. bakpoeder
  • ½ theel. anijspoeder
  • 2 eetl. speculaaskruiden
  • 160 gr. rietsuiker stroop
  • mespuntje zout

Bereidingswijze

  1. Zet de oven aan op 160C. Leg bakpapier of een siliconen matje op een bakplaat.
  2. Meng bakpoeder, anijspoeder, speculaaskruiden en het zout door de bloem.
  3. Zeef de bloem boven een kom.
  4. Maak in de bloem een kuiltje en giet hierin de stroop. Roer van binnen naar buiten om de stroop door de bloem te werken.
  5. Kneed het tot een samenhangend deeg.
  6. Maak de handen vochtig en maak van het deeg kleine balletjes en duw ze dan tot dobbelsteentjes.
  7. Bak de pepernoten op 160C in maximaal 15 minuten tot ze gaar zijn.
  8. Tijdens het afkoelen harden ze nog wat af, dus bak ze niet langer.

Zie ook kookse.tv.