Pepernoten
Ingredienten
Voor tenminste 30 pepernoten
- 200 gr. bloem
- ½ theel. bakpoeder
- ½ theel. anijspoeder
- 2 eetl. speculaaskruiden
- 160 gr. rietsuiker stroop
- mespuntje zout
Bereidingswijze
- Zet de oven aan op 160C. Leg bakpapier of een siliconen matje op een bakplaat.
- Meng bakpoeder, anijspoeder, speculaaskruiden en het zout door de bloem.
- Zeef de bloem boven een kom.
- Maak in de bloem een kuiltje en giet hierin de stroop. Roer van binnen naar buiten om de stroop door de bloem te werken.
- Kneed het tot een samenhangend deeg.
- Maak de handen vochtig en maak van het deeg kleine balletjes en duw ze dan tot dobbelsteentjes.
- Bak de pepernoten op 160C in maximaal 15 minuten tot ze gaar zijn.
- Tijdens het afkoelen harden ze nog wat af, dus bak ze niet langer.
Zie ook kookse.tv.